zVostra Indian Pírko
zavírací nože
EAN: 8595705403482
zavírací nůž
Popis produktu
Z lásky ke značce Indian vymýšlíme nože, které jezdce potěší a budou jim na jejich cestách dobrým společníkem. Tento nůž je třetí v pořadí. Je ve tvaru indiánského pírka a má připomenout celou historii této báječné značky.
Čepel je vyrobená z překládané damaškové oceli VG10, která vyniká skvělou ostrostí.
Rukojeť je ze speciálního ebenového dřeva a zdobí ji legendární číslo 35.
Pouzdro je vyrobeno z kvalitní hovězí kůže.
- Čepel z nerezové oceli VG10
- Rukojeť z ebenového dřeva
- Pouzdro z kvalitní kůže
Parametry nože:
Délka v otevřeném stavu: | 210 mm |
Délka v zavřeném stavu: |
135 mm |
Délka ostří: | 75 mm |
Hmotnost: | 150 g |
Jak se o nůž starat a naopak co s ním nedělat ...
Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.
Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skrvny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.
Ostření loveckého nože: pro ostří nože z japonské oceli VG-10 doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
Související produkty

Radim Dachs SULIS Black M390 Powder Steel
zavírací nůž 5.599 Kč
japonský nůž HIGONOKAMI "XL" full steak - black
Plně funkční japonský nůž Higonokami potěší nejen každého sběratele. Je plně funkční a použitelný v běžném životě. Majiteli se stane praktickým pomocníkem pro každodenní využití. Příběh tohoto legendárního nože začíná v roce 1896. Tehdy se domluvil na jeho výrobě velkoobchodník Tasaburo Shigematsu s kovářem Tejim Murakami z Hiraty, ve městě Miki v prefektuře Hoygo. Tak poprvé spatřil světlo světa tento slavný nůž, jehož předností byla především jednoduchost a dostupnost. Právě Teji Murakami prý vymyslel na čepeli charakteristickou páčku (ocas) tzv. Chikiri. Díky níž se nechal nůž snadno otevírat a zároveň držet pevně v otevřené poloze.Tehdy vznikl i název „Higonokami„. Velká část Shigematsiho zákazníků se totiž nacházela v oblasti Kumamoto (formálně řečeno Higo). „Higo no Kami“ v japonštině znamená „Pán Higo“ a také šlechtický titul historicky udělovaný silným samurajům. Tento tah se ukázal jako dobrý nápad a nůž se začal lépe prodávat. V roce 1899 vznikla „Higonokami Knife Union“. Ve svém nejlepší období měla přes 40 členských společností s více než 200 pracovníky. Jeho cenová dostupnost, jednoduchost a vynikající ostrost z něj udělala nejoblíbenější kapesní nůž v Japonsku. Děti ho nosily do škol v taškách. Dokonce se tehdy pořádaly soutěže v ořezávání tužek k čemuž se často používal. Mnoho Japonců jej běžně používalo ke každodenním činnostem. Není divu, nůž je totiž skladný, praktický a dobře se ostří. Postupem času však bylo na trh dodáváno mnoho nekvalitních imitací, což způsobovalo nemalé problémy. Proto v roce 1910 vznikla ochranná známka Higonokami. Tak bylo použití značky omezeno jen a pouze na členy Miki Knife Asociace, garantující jeho kvalitu. Jako zajímavost mohu zmínit, že v roce 1911 si na prvním výstavním veletrhu Kobe, zakoupil Higonokami japonský korunní princ a později císař Taisho. Prý si ho tak oblíbil, že i to napomohlo k rozšíření jeho slávy. Čepel - 95 mmCelková délka rozložený - 210 mmVáha - 66 gPojistka u nože - ručníStřenka - s černou povrchovou úpravouUpozornění: Každý nůž je vyroben z přírodních materiálů. Nůž, který obdržíte, bude stejně kvalitní a detailně opracovaný, ale může se mírně lišit. Nikdy neumývejte kvalitní nůž v myčce na nádobí ! Tato ocel není nerezová ! Po použití opláchněte nůž, osušte jej hadříkem nebo utěrkou a uložte na bezpečném a suchém místě.Čištění loveckého nože: Každý nůž si zaslouží péči. Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale částečky na ostří přichycené. Je lepší se starat o svůj nůž a po používání ho umýt a natřít olejem. 659 Kč
Radim Dachs SULIS Green M390 Powder Steel
zavírací nůž 5.599 Kč