Radim Dachs SULIS Green M390 Powder Steel
zavírací nože
EAN: 8595705403420
zavírací nůž
Popis produktu
Exklusivní zavírací lovecký nůž, který byl vyroben českým nožířem Radimem Dachsem. Pekelně ostrá čepel z německé práškové oceli Bohler M390 Microclean je uložena v kuličkových ložiscích, které umožní bleskovou reakci a otevření nože. Tato vyjímečná ocel má dlouhotrvající ostrost při tvrdosti R62 +/- 1 Rockwella.
✅ materiál čepele: Bohler M390 Microclean
✅ tvrdost čepele: 61-62 HRC
✅ mechanika zavírání: kuličkové ložisko
✅ materiál rukojeti: Micarta
✅ pojistka: liner lock
✅ typ klipu: jednostranný (pravý)
✅ pouzdro: bez pouzdra
✅ otvor pro paracord: ano
✅ délka celkem: 195,00 mm
✅ délka čepele: 90,00 mm
✅ délka v zavřeném stavu: 110,00 mm
✅ síla čepele: 3,5 mm
✅ váha: 103 g
✅ země původu: Česká republika
✅ Střenka z Micarty - Micarta je odolný termosetický materiál. Je vyráběna laminováním (vrstvením) papíru nebo plátna a umělých pryskyřic, které se za vysokého tlaku a teploty spojují do kompaktního materiálu. Původně vznikla pro elektrotechnický průmysl, dnes se používá ve velkém množství aplikací, včetně dekoračních předmětů. Vrstvením různých materiálů a pryskyřic vznikají výrobky s rozdílnými vlastnostmi a vzhledem (od tmavých desek používaných jako elektroizolanty po imitaci slonoviny)
Micarta je odolný materiál s širokým spektrem použití, v současnosti se v nožířství používá na držadla či střenky nožů.
✅ Čištění loveckého nože: Každý nůž si zaslouží péči. Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale částečky na ostří přichycené. Je lepší se starat o svůj nůž a po používání ho umýt a natřít olejem.
✅ Ostření nože: pro ostří loveckého nože z německé práškové oceli M390 Microclean doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
Související produkty

japonský nůž HIGONOKAMI "XL" full steak - black
Plně funkční japonský nůž Higonokami potěší nejen každého sběratele. Je plně funkční a použitelný v běžném životě. Majiteli se stane praktickým pomocníkem pro každodenní využití. Příběh tohoto legendárního nože začíná v roce 1896. Tehdy se domluvil na jeho výrobě velkoobchodník Tasaburo Shigematsu s kovářem Tejim Murakami z Hiraty, ve městě Miki v prefektuře Hoygo. Tak poprvé spatřil světlo světa tento slavný nůž, jehož předností byla především jednoduchost a dostupnost. Právě Teji Murakami prý vymyslel na čepeli charakteristickou páčku (ocas) tzv. Chikiri. Díky níž se nechal nůž snadno otevírat a zároveň držet pevně v otevřené poloze.Tehdy vznikl i název „Higonokami„. Velká část Shigematsiho zákazníků se totiž nacházela v oblasti Kumamoto (formálně řečeno Higo). „Higo no Kami“ v japonštině znamená „Pán Higo“ a také šlechtický titul historicky udělovaný silným samurajům. Tento tah se ukázal jako dobrý nápad a nůž se začal lépe prodávat. V roce 1899 vznikla „Higonokami Knife Union“. Ve svém nejlepší období měla přes 40 členských společností s více než 200 pracovníky. Jeho cenová dostupnost, jednoduchost a vynikající ostrost z něj udělala nejoblíbenější kapesní nůž v Japonsku. Děti ho nosily do škol v taškách. Dokonce se tehdy pořádaly soutěže v ořezávání tužek k čemuž se často používal. Mnoho Japonců jej běžně používalo ke každodenním činnostem. Není divu, nůž je totiž skladný, praktický a dobře se ostří. Postupem času však bylo na trh dodáváno mnoho nekvalitních imitací, což způsobovalo nemalé problémy. Proto v roce 1910 vznikla ochranná známka Higonokami. Tak bylo použití značky omezeno jen a pouze na členy Miki Knife Asociace, garantující jeho kvalitu. Jako zajímavost mohu zmínit, že v roce 1911 si na prvním výstavním veletrhu Kobe, zakoupil Higonokami japonský korunní princ a později císař Taisho. Prý si ho tak oblíbil, že i to napomohlo k rozšíření jeho slávy. Čepel - 95 mmCelková délka rozložený - 210 mmVáha - 66 gPojistka u nože - ručníStřenka - s černou povrchovou úpravouUpozornění: Každý nůž je vyroben z přírodních materiálů. Nůž, který obdržíte, bude stejně kvalitní a detailně opracovaný, ale může se mírně lišit. Nikdy neumývejte kvalitní nůž v myčce na nádobí ! Tato ocel není nerezová ! Po použití opláchněte nůž, osušte jej hadříkem nebo utěrkou a uložte na bezpečném a suchém místě.Čištění loveckého nože: Každý nůž si zaslouží péči. Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale částečky na ostří přichycené. Je lepší se starat o svůj nůž a po používání ho umýt a natřít olejem. 659 Kč
Radim Dachs SULIS Green M390 Powder Steel
zavírací nůž 5.599 Kč
Kanetsune Seseragi-Clip KB-265
Exklusivní lovecký nůž má ultra ostré řezné jádro japonské oceli Blue Steel #2, které je velmi dobře chráněno proti korozi. Tato vyjímečná ocel má dlouhotrvající ostrost při tvrdosti R61 +/- 1 Rockwella. Jádro z japonské oceli Blue Steel #2 je vloženo mezi 14 vrstev 2 nerezových damascénských ocelí (damascus steel), které zajišťují mimořádnou odolnost a houževnatost. Každý nůž je ručně broušený a při vysoké tvrdosti dosahuje mimořádné až extrémní ostrosti. Délka rukojeti: 135 mm Délka čepele: 125 mm Celková délka: 270 mm Hmotnost: 215 g Čištění loveckého nože: Každý nůž si zaslouží péči. Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale částečky na ostří přichycené. Je lepší se starat o svůj nůž a po používání ho umýt a natřít olejem. Ostření nože: pro ostří kuchyňského nože z japonské oceli Blue Steel #2 doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné. Vyrobeno v Japonsku 9.999 Kč