Dellinger Spirit of Munro - Star Dust - limited edition
zavírací nože
Lovecký zavírací damaškový nůž
Popis produktu
Tato limitovaná série vznikla díky skvělému filmu V zajetí rychlosti s Anthony Hopkinsem.
Tento výjimečný nůž vznikl jako pocta muži, který zřejmě nejvíce proslavil motocykly Indian a celý svůj život strávil jeho vylepšováním a zdokonalováním. Novozélanďan Burt Munro v roce 1967 ve svých 76 letech, s nemocným srdcem a na 45 let starém motocyklu dosáhl na solné pláni v Bonneville světového rekordu 184 mil za hodinu, což je cca 300 km/h - proto série o 300 kusech. Tento rekord dodnes nebyl překonán.
Velké poděkování patří Václavu Urbanovi, příznivci značky Indian, který využil svých vazeb na syna pana Munroa - Johna. Díky němu jsme získali laskavé svolení k využití značky Indian a podpisu samotného Burta Munroa. Tím velmi děkujeme i panu Johnovi.
Čepel je vyrobená z překládané damaškové oceli, 110 vrstev oceli 9Cr18MoV, jejíž vzor připomíná hvězdný prach – odtud tedy jméno nože - Star Dust. Otevírání zajišťuje vyskakovací „Flipper“, který je na keramickém ložisku doplněný titanovými podložkami. Nůž se tedy snadno ovládá jednou rukou.
Rukojeť je ze speciálního červeného dřeva Redwood a zdobí ji legendární číslo 35.
Pouzdro je vyrobeno z kvalitní hovězí kůže.
Svoji motorkářskou bundu či vestu můžete ozdobit kovovým pinem (odznakem) s číslem nože nebo nášivkou, kterou můžete buď přišít nebo nažehlit.
Dárková krabička je vyrobena z palisandrového dřeva Rosewood.
- Čepel z nerezové oceli 9Cr18MoV
- Rukojeť z červeného dřeva (Redwood)
- Certifikát pravosti
- Pouzdro z kvalitní kůže
- Kovový odznak a nášivka na bundu či vestu
- Dárková krabička z palisandrového dřeva Rosewood
Parametry nože:
Délka v otevřeném stavu: | 240 mm |
Délka v zavřeném stavu: |
140 mm |
Délka ostří: | 100 mm |
Hmotnost: | 150 g |
Jak se o nůž starat a naopak co s ním nedělat ...
Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.
Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skrvny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.
Ostření loveckého nože: pro ostří nože z japonské oceli VG-10 doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.