Dellinger Wilderer VG10
zavírací nože
Nůž zavírací s pilkou
Popis produktu
Tento lovecký zavírací nůž je věrným partnerem každého myslivce. Nabízí kombinaci ostré čepele a pilky v praktické velikosti a bezvadném ručním zpracování. Výborně se hodí ke zpracování černé zvěře. Použitý materiál zabezpečuje trvanlivost nože. Dellinger Wilderer se může stát rodinným pokladem, který přežije i vaše vnoučata. Nože jsou vyráběny tradičním způsobem, což zaručuje mimořádnou pevnost čepele a odolnost vůči otupení.
Čepele mají ultra ostré řezné jádro z japonské oceli VG10, které je velmi dobře chráněno proti korozi. Jádro je vloženo mezi 66 vrstev 2 nerezových damaškových ocelí. Díky tomu má čepel zajištěnou dlouhotrvající ostrost při tvrdosti R61 +/- 1 Rockwella, mimořádnou odolnost a houževnatost. Damascénský vzor tohoto nože je jedinečný, neopakovatelný a individuální. Čepel typu Drop Point je pevně zajištěna pojistkou proti samovolnému zavření. Pilka je polouzamčená, v otevřené poloze pevně drží, i když není vybavena pojistkou, a lze ji pohodně otevřít za špičku.
Rukojeť je z pravého hadího dřeva s masivním kováním typu obsidián z damaškové oceli s kroužkem z titanu, což mu dodává luxusní a originální vzhled.
Pouzdro je z kvalitní hovězí kůže doplněné o část z kobry. Je na něm poutko, díky kterému jde přidělat k protahovacímu pásku.
- Čepel z nerezové oceli VG10
- Rukojeť z pravého hadího dřeva (Snakewood)
- Masivní kování (obsidián) je z damaškové oceli s kroužkem z titanu
- Pojistka linerlock
- Jednostranný otevírací kolík
- Pouzdro s poutkem na pásek z hovězí kůže doplněné o část z kobry
Parametry nože:
Celková délka: | 210 mm |
Délka čepele: |
90 mm |
Délka pilky: | 100 mm |
Délka rukojeti: | 115 mm |
Hmotnost: | 190 g |
Jak se o nůž starat a naopak co s ním nedělat ...
Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.
Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skrvny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.