Dellinger TANTO Lenge II Obsidian VG-10 Damascus
zavírací nože
zavírací nůž
Popis produktu
Tento nůž DELLINGER Tanto Lenge Obsidian VG10 se stal legendou! Jen velmi těžko byste hledali podobnou bestii jako je tento nůž Tanto. Nabízí velmi ostrou čepel, rukojeť je vyrobena tak, aby skvěle padla do ruky. Použitý materiál zabezpečuje trvanlivost nože. Nože jsou vyráběny tradičním způsobem, což zaručuje mimořádnou pevnost čepele a odolnost vůči otupení.
Typ nože Tanto byl navržen pro razantní proražení brnění a ochrany všeho druhu. Tanto ostří je podobné stylu japonských dlouhých a krátkých mečů. Tanto nůž má vysokou čepel s plochým broušením, což vede k extrémně silnému průniku a tímto je ideální pro bodnutí do tvrdých materiálů.
Dlouhé ostří má řezné jádro z damaškové oceli VG10. Jádro je vloženo mezi 66 vrstev 2 nerezových damascénských ocelí SS316, která zajišťují mimořádnou odolnost a houževnatost. Čepel tohoto nože prochází kalením ve velmi přesných vakuových pecích (vacuum heat treatment). Každý nůž je ručně broušený a při tvrdosti okolo 61 HRC dosahuje mimořádné až extrémní ostrosti.
Rukojeť je z ebenového dřeva.
Kožené pouzdro je součástí balení. Je vyrobené z hovězinové třísločiněné usně - kůže dovezená z Argentiny v kombinaci s hadí kůží a kůží perlové ryby. Je ručně šité splétanou nití průměru 1mm proplétaným stehem.
Parametry nože:
Délka celkem: | 295 mm |
Délka ostří: | 135 mm |
Délka rukojeti: | 160 mm |
Síla čepele: | 3 mm |
Tloušťka střenky: | 16 mm |
Váha: | 264 g |
Tvrdost čepele: | 59-61 HRC |
Mechanika zavírání: | čep a teflonové podložky |
Pojistka: | liner lock |
Typ klipu: | bez |
Otvor pro paracord: | ne |
Jak se o nůž starat a naopak co s ním nedělat ...
Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.
Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skrvny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.
Ostření loveckého nože: pro ostří nože z japonské oceli VG-10 doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.