DELLINGER NŮŽ UTILITY RED RESIN FUTURE 150 MM
nože
Popis produktu
Tento univerzální nůž je velmi hbitý pomocník, jehož schopnosti oceníte při okrajování, ořezávání a zdobení ovoce a zeleniny. Je dost silný a šikovný i na přesné řezy nebo špikování masa. Díky jeho všestrannosti je nepostradatelný v kuchyni každého kuchaře. Lesklá, kvalitní ocel v kombinaci s rukojetí z barvené pryskyřice tvoří perfektní pár a konečný výsledek je téměř dokonalý. Každý nůž je ručně broušený a dosahuje vysoké ostrosti.
Čepel nožů z řady Resin Future je tvořena jádrem z damascénské oceli VG10 (o tvrdosti přibližně 62 HRC), které je vloženo mezi 66 vrstev dvou nerezových ocelí rozdílných tvrdostí, které čepeli zajišťují mimořádnou odolnost a houževnatost. Dokonale vyvážená, přesně zúžená čepel japonského tvaru s třpytivým damascénským vzorem STORMY WAVES minimalizuje tření při řezu a tím zabraňuje přilepení krájeného materiálu k čepeli.
Rukojeť nožů z řady Resin Future je vyrobena z překrásné epoxidové pryskyřice, probarvené alkoholovými pigmenty, které mohou časem měnit barvu. Pryskyřice je voděodolná, zcela bez zápachu a nevyžaduje prakticky žádnou údržbu. Nezačne v průběhu času oxidovat a zůstane stejně tvrdá a pevná jako v den, kdy jste si nůž pořídili. Trojité nýtování zajišťuje dokonalou pevnost, stabilitu a spojení damaškového ostří a rukojeti. Rukojeť je pečlivě ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a navržená pro mimořádně bezpečné a pohodlné používání.
Parametry nože:
- Ocel: VG10 Damascus, 62 HRC
- Délka čepele: 150 mm
- Délka rukojeti: 110 mm
- Celková délka: 270 mm
- Hmotnost: 120 g
- Dodáváno v dárkové kazetě
Ostření a údržba:
- Pro každodenní vytažení ostří používejte ocílku.
- Pro ostření používejte diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi, obraťte se na profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
- Nože z damaškové oceli nikdy neumývejte v myčce na nádobí! Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
- Japonské nože nikdy nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin! Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.
- Chraňte nože a jejich ostří před pádem nebo nárazem!
- K uložení nožů používejte magnetickou lištu nebo stojánek.